Nepřipodobňujte se tomuto světu, nýbrž přeměňujte se obnovou své mysli, abyste tak rozpoznávali, co je vůle Boží, co je totiž dobré, co příjemné a co dokonalé.

Corona Divinae Misericordiae/ Korunka Božího milosrdenství

17. 1. 2013 19:49
Rubrika: Modlitby

Corona Divinae Misericordiae/ Korunka Božího milosrdenství

Tuto korunku nadiktoval Pán Ježíš s. Faustyně ve Vilně ve dnech 13. až 14. září roku 1935 jako modlitbu na odprošení a usmíření Božího hněvu (viz Deníček 474-476).

Ti, kdo se tuto korunku modlí, obětují Bohu Otci "tělo a krev, a Božství" Ježíše Krista na smír za hříchy vlastní, blízkých i celého světa, a spojujíce se s Ježíšovou obětí, odvolávají se na lásku, jíž nebeský Otec obdarovává svého Syna a v něm všechny lidi.

V této modlitbě také modlící prosí "o milosrdenství k nám i k celému světu", čímž konají skutek milosrdenství. Jsou-li splněny podmínky správné modlitby pokora, vytrvalost, předmět je shodný s vůlí Boží a je-li přednášena s postojem důvěry, věřící mohou očekávat splnění Kristových příslibů, které se týkají zvláště hodiny smrti: milost obrácení a pokojnou smrt. Dosáhnou jich nejen ti, kdo se sami budou korunku modlit, ale také umírající, u nichž se jiní budou slovy korunky modlit. „Když se u umírajícího tuto korunku modlí, usmiřuje se Boží hněv a bezedné milosrdenství objímá.„ (Dn 811), řekl Ježíš. Všeobecný příslib je tento: „Skrze modlitbu této korunky rád dám všechno, o co mě budou prosit.“ (Dn 1541), … "bude-li to shodné s mou vůlí." (Dn 1731). Všechno, co se neshoduje s Boží vůlí, není pro člověka dobré, zvláště co se týká jeho štěstí na věčnosti. "Lidstvo ke mně přibližuješ modlitbou té korunky." (Dn 929). "Duše, které se tuto korunku budou modlit, obejme mé milosrdenství v životě, ale zvláště v hodině smrti," (Dn 754) řekl jindy Pán Ježíš.

 (převzato z http://www.kmbm.cz, latinské změní z http://www.preces-latinae.org)

Modlí se na obyčejném pětidesátkovém růženci obdobně jako Růženec:

Pater noster...

Ave Maria...

Symbolum Apostolorum...

Ad singula grana in quibus Pater noster dicitur:

Pater aeterne, offero tibi Corpus et Sanguinem, animam et divinitatem dilectissimi Filii Tui, Domini nostri, Iesu Christi, in propitiatione pro peccatis nostris et totius mundi.

Ad singula grana in quibus Ave Maria dicitur:

Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi.

In conclusione, ter dicitur:

Sanctus Deus, Sanctus Fortis, Sanctus Immortalis, miserere nobis et totius mundi.

Otče náš…

Zdrávas Maria…

Apoštolské vyznání víry...

Na každém zrnku Otčenáše se modlí:

Věčný Otče, obětuji Ti Tělo a Krev, Duši a Božství Tvého nejmilejšího Syna a našeho Pána Ježíše Krista na smír za hříchy naše i celého světa.

Na každém zrnku Zdrávasu se modlí:

Pro Jeho bolestné utrpení buď milosrdný k nám i k celému světu.

Na konci se modlí třikrát:

Svatý Bože, Svatý Silný, Svatý nesmrtelný, smiluj se nad námi a nad celým světem.

 

Zobrazeno 1480×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio